Anke van der Kooij Anke van der Kooij
Biografie
Repertoire
Opnames
Foto's
Zanglessen
Contact


Koggenlands operakoor

Anke van der Kooij werd geboren in Delft op 7 september 1980. Ze studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze in mei 2005 afstudeerde. Op het conservatorium had ze les bij Sasja Hunnego en Gerda van Zelm. Ze nam lessen bij Roberta Alexander, en studeert nu bij Henny Diemer.

Ze zong in vele projecten, in oratorium en opera. Ze zong onder andere de rollen van Adalgisa in Norma (Bellini) en Dido in Dido and Aeneas (Purcell). Dit jaar vertolkte zij onder andere de rollen van Amina in La Sonnambula - Bellini, Fenena in Nabucco - Verdi en Michaela in Carmen. In het oratoriumrepertoire zong ze recentelijk o.a. de sopraansoli in het Requiem van Fauré, het Requiem van Hans Jansen (CD opname in februari 2006) en the Mirror of Perfection van Blackford. Ze zong de Wesendonck Lieder met orkest, en zong vele operarecitals en concerten. Tot haar repertoire, uit het lyrische en lyrisch coloratuurvak behoren bijvoorbeeld arias van Mimí (La Bohčme - Puccini), Liů (Turandot - Puccini), Ilia (Idomeneo - Mozart), Rusalka (Rusalka - Dvorák), Semiramide (Semiramide - Rossini), Amina (La Sonnambula - Bellini) Juliet (Roméo et Juliet - Gounod) etc.

Ze vindt het erg belangrijk om het zingen te delen met anderen, dus geeft ze zanglessen en cursussen, en is dirigente van het door haar opgerichte koor Kogge Klassiek. Ook organiseert ze zelf regelmatig (benefiet)concerten.

De prachtig warme sopraan Anke van der Kooij dwong bewondering af met een indringende voordracht en fraaie stijl en timing. Een zangeres met grote toekomst.